Rólunk

Alulról építkezve…

Kisgyerekes családok kezdeményezésére teljesen alulról építkezve indult útjára civil kezdeményezésünk, melynek célja, hogy bizonyítsuk, mindannyian képesek vagyunk tenni a globális felmelegedés ellen, sőt kötelességünk is. Többen mondják, hogy ők túl kicsik ehhez. De éppen fordítva ezt a harcot CSAK alulról tudjuk megvívni. Célunk, hogy gyerekeinknek példát mutatva apró, de fontos lépésekkel váljunk tevékeny részeseivé ennek a klimaharcnak, miközben megtanítjuk nekik, hogy csakis a természettel összhangban és együttműködve létezhetünk.

Az első lépés…

Első lépésként a csoportunk fákat tervez ültetni. A programokat bográcsozással egybekötött családias eseményként képzeljük el, ahol a szülők példát mutathatnak és megtaníthatják a természet szeretetére a gyermekeket, miközben számukra pedig pozitív élményként rögzül a faültetés.

A fához kötődjünk…

Az ültető gyermekek vagy családok nevét kis táblákra írjuk, melyet az általuk ültetett fára helyezünk fel. Tárgyiasult életszemléleünket figyelembe véve, ezzel szeretnénk elérni, hogy az ültetett fához és azon keresztül majd mindegyikhez személyesebben kötődjünk, óvjuk, féltsük és esetlegesen még gondoskodjunk is róluk.

Az eseményekre tervezünk olyan, a társadalom, illetve közvélemény által megbecsült személyiségeket (sportolók, művészek) elhívni, akik közvélemény formálók és így részvételük mintaként szolgálhat új -és újabb családok számára.

A szükséges feltételek

Az ültetésekhez természetesen területekre van szükségünk. Eddig több óvodát, iskolát, lovardát és magánembert nyertünk meg, akik felajánlották területüket faültetésre. Jelenleg tárgyalásokat folytatunk önkormányzatokkal is, annak érdekében, hogy közterületek beültethetőségének engedélyét megszerezzük. További területeket vagy önkormányzati kapcsolatokat keresünk.

Az ültetéshez nélkülözhetetlen első 100-100 fát saját forrásból finanszíroztuk, de természetesen továbbiakban szükségünk van cégek, kertészetek, magánszemélyek támogatására.

Korábban…

Non-profit alapítványunk korábban hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozott. Számos oktató és kulturális programot szerveztünk, melyeket életkörülményeik javítását szolgálták, karítatív szolgáltatásokat nyújtottunk. Tehetséges fiatalokat kutattunk és számukra képzést, továbbképzést majd tehetségük kibontatkoztatását elősegítő projekteket hoztunk létre, többnyire kultúrális témakörben.

Számos EU-s pályázatot nyertünk, melyek segítségével halmozottan hátrányos helyzetű iskolákban végeztünk felzárkóztató programsorozatot.

Ugyanakkor, a 10 megyeszékhelyt végiglátogató, családi programosorozattal is jártuk az országot.

Kultúrális és a kisebbség – többség együttműködését célzó, de egyben az előítéleteket csökkentő projektet hoztunk létre, amely a hazai átlagtól messze eltért magas színvonalát és hosszú éveken át tartó közönségsikerét tekintve. Ez a projekt: a Somnakaj gypsy musical.

A darab a Művészetek Palotájában került bemutatásra, majd egy országos turnét követően, éveken keresztül teltházzal ment a Nemzeti Színházban. Jelenleg külföldi turnéját készítjük elő.

12 éves alapítványunk:

TÁMASZ-2005 Alapítvány

Adószám: 18814808-1-41 / Nyilvántartási szám: 15-01-00002169

6640 Csongrád, Fő utca 20-24. / Levelezési cím: 1031 Budapest, Taliga u 13.

Telefon: Stromajer Andrea +36 70 7711 495

KAMPÁNYOK – itt a cselekedj oldalakon!