A karanténban ne engedjük, hogy a félelem megbénítson minket!

Töltődjünk pozitív energiával! Hozzuk ki a legtöbbet a járvány idején otthon töltött időből!

Hozzunk létre beporzó barát, virágos kertet, balkont, ablakot!


Az Ébredj ( www.facebook.com/ebredj.hu ) több területet szerzett országszerte, amelyeken méhlegelőket szeretne kialakítani. Ennek részét képezi a talajrekultiváció, az egész évben nyíló virágokkal, fákkal, cserjékkel telített rét kialakítása, méhszállók telepítése, tanösvények létrehozása, iskolák, óvodák bevonása (és várjuk további területeket felajánlók jelentkezését).

Miután a terveinket sajnos a kialakult helyzet miatt kénytelenek vagyunk időben elhalasztani, szeretnénk elindítani egy másik, hasonló kezdeményezést.  

A napi félelmet keltő hírek figyelése és megosztása valamint az azoktól való pánikolás helyett érdemes elfogadnunk, hogy a tőlünk telhetőt megtesszük védekezés terén és a felszabadult időnket és energiánkat valami olyasmire fordíthatjuk, amivel kedvezünk önmagunk hangulatának, amivel töltődünk, tanulunk, és túl is lépünk önmagunkon. Vagyis olyasmit is csinálunk, amivel jót teszünk a körülöttünk lévőknek, beleértve a természetet, a virágokat, a beporzó rovarokat, így pl. a méheket és lepkéket, madarakat és kertünkben élő további állatokat, akiktől egyébként a létünk függ.

Most van időnk arra, hogy megfigyeljük e csodás kis lényeket, akik annyit dolgoznak értünk is! Most van időnk arra, hogy megszeressük őket!

Már mosolyoghatunk is! Itt a tavasz! És még van egy hónapunk, hogy a magokat elvessük, ültessünk. Használjuk ezt ki!

JELENTKEZÉS

Küldünk segédanyagot és az MTA kiskönyvét, ha írtok emailt az ebredj@ebredj.hu-ra.

Illetve írjatok nekünk a www.facebook.com/ebredj.hu oldalra üzenetben!

Küldjék, küldjétek el nekünk a virágzó kertekről, balkonokról, ablakokról készített fotókat folyamatosan egészen szeptember végéig.

Mi folyamatosan posztoljuk majd az oldalon. Árasszuk el a netet is virágokkal!

NYEREMÉNYEK

Szeptember vége – október vége között pedig kisorsolunk a beküldők között ajándékokat: méhészeti termékeket, virágmagokat, hazánk legszebb arborétumaiba belépőket. Sipos gazdától vegyszermaradékmentes akácméz, szilvalekvár, szilvabefőtt, napraforgó és- tökmagolaj, céklalé termékeket ( www.siposgazda.hu ), és 2 fős belépőt és szállást egy wellness szállóban (amikor majd erre lehetőség lesz).