Több száz fát és cserjét ültettünk el több száz lelkes önkéntes segítségével szeptember 15-én az Aranypatkó Lovardában, a III. kerületben.

Sokan családdal érkeztek, a karönülő babáktól, a totyogókon át a gyereklapáttal önállóan fölsdet ásó csöpségekig rengeteg gyerek és szülő ültett fákat.

A fákat el is nevezhették, ráírták a saját vagy a család nevét vagy csak úgy találomra adtak nevet a fának. Így személyessé vált és talán vmikor kilátogatnak, hogy megsimogassák, meglocsolgassák őket.

Hősiesen dolgoztunk.

A BEST RENT Kft-től és a fantasztikus vezetésétől ingyenesen, adományba megkaptunk egy kismarkolót, amivel előzetesen kiástuk a gödröket, de természetesen a föld megkeményedett kissé, így a helyszínen még akadt munkája mindazoknak, kik nem ridtak meg a nehéz munkától, avagy a föld ásásától. Egy másik csoport trágyát hordott és keverte össze a földdel. Megint mások vizet hordtak, karókat cipeltek..

A Vendor Wood Kft. ingyenesen átadott nekünk száz karót, hogy ezáltal is kevesebbet kelljen vásárolnunk.

Szakértőnk, Börzsei Bence famentő bemutatta a helyes faültetés módját és folyamatosan látta el tanácsokkal a résztvevőket.

Börzsei Bence tanít 🙂
A helyes munkamegosztás 🙂

És eljöttek hozzánk ültetni Kirschner péter, a Sziámi and Frends zenekar tagja valamint Dorogi Péter, az Intim Torna Illegál tagja és nem utolsó sorban Papadimitriu Athina, színésznő és természet -és lórajongó.

Közben bográcsoztunk és zsíros kenyeret ettünk az Aranypatkó Lovardának köszönhetően.

És meg is lett az eredmény, a lovardát teleültettük fákkal és cserjékkel. Jövőre már látványos lesz a munkánk eredménye. Akkor majd kiteszünk fotókat hogy akinek esetleg nem lesz ideje kilátogatni és megnézni a saját fáját, láthassa.

Köszönjük az összes kilátogató családnak, önkéntesnek a kitartó és szívós munkáját, példamutató cselekvő attitüdjét.